Search
Close this search box.

Roepie Roepie Vogel terug op Radio Veronica tijdens Top 750

[Update] Radio Veronica gaat weer verder met het uitzenden van lijstjes. Deze zijn erg popuplair bij veel luisteraars van het landelijke radiostation. Dinsdagmorgen om 09.00 uur start de ’80’s Top 750′, dé hitlijst met de beste hits uit de jaren 80.

Tijdens de 80’s hitlijst tot en met vrijdag 14 november blikt Radio Veronica terug naar de jaren 80, met de beste eighties hits, retro Radio Veronica jingles en het spelen van het gedenkwaardige Radio Veronica spel: ‘de Roepie Roepie Vogel’. En Mark van der Molen hoopt deze week een luisteraar blij te maken met oude videobanden.

Mark van der Molen: “De jaren 80 stonden bol van veranderingen. Het afschaffen van de cent, Johan Cruijff die bij Feyenoord ging spelen én Adrie van Oorschot die als Sinterklaas het stokje doorgaf aan Bram van der Vlugt. Vorige week ontdekte ik dat mijn vriendin alle Sinterklaasintochten uit de jaren 80 nog op videoband heeft staan en die ga ik nu weggeven! Even terug naar de tijd waarin er nog onderscheid werd gemaakt tussen kruidnoten en pepernoten, Sinterklaas nog ouderwets kinderen opsloot in de zak en Aart Staartjes de mannelijke Dieuwertje Blok was.”

De Roepie Roepie Vogel gaat weer vliegen
Op zaterdag 15 november wordt de Top 100 (van deze Top 750) nogmaals uitgezonden. Voor deze gelegenheid brengt Radio Veronica ook de Roepie Roepie Vogel terug op zender. Het beestje, dat geadopteerd werd van Z100 New York, vliegt deze week weer vrolijk door de studio.

Erik de Zwart, Station Director Radio Veronica: “Wij brengen echt een aantal legendarische Radio Veronica items terug op de radio. Wij zijn tenslotte de zender waar een groot aantal successen zijn gestart. Het gevoel van toen gaat doorklinken in alles wat wij deze week uitzenden.” [Radiowereld.NL]

Veranderingen
Radio Veronica zit momenteel nog steeds is zwaar vaarwater. De nieuwe koers die vorig jaar werd ingezet heeft vooralsnog voor dalende luistercijfers gezorgd. Daarnaast heeft de zender flinke concurrentie van Radio 10 gekregen.

Inmiddels zijn de eerste wijzigingen al te merken. Na een paar maanden is de pay-off “Niet stil te krijgen” alweer ingeruild voor “De hits van je leven”. Arrow Classic Rock gebruikt al jaren een soortgelijke pay-off: “De muziek van je leven”. Daarnaast draait Radio Veronica weer meer 80s en 90s hits en zijn de recentere hits weer grotendeels verdwenen van de zender.