Agentschap Telecom treedt hard op tegen legale radiozendamateur

Het gebeurt niet vaak dat Agentschap Telecom een keer hard optreedt tegen een legale radiozendamateur. Na bijna een jaar heeft een amateur uit Bergschenhoek van Agentschap Telecom te horen gekregen dat hij voortaan rekening moet houden met zijn buren wanneer hij eigen amateur televisie uitzendingen maakt.

De radiozendamateur veroorzaakte met zijn uitzendingen heel veel storingen bij buurtbewoners op afstandsbedieningen van voornamelijk auto’s in de omgeving van zijn huis. Door de storingen die de radiozendamateur veroorzaakte kreeg Agentschap Telecom veel klachten. Onderzoek van AT heeft dat na veel maanden uitgewezen.

Agentschap Telecom: “De inwoner van Bergschenhoek heeft een registratie als radiozendamateur voor deze uitzendingen, en voldoet aan de voorwaarden van zijn registratie. Maar omdat het maatschappelijk belang zwaar weegt, is met hem afgesproken dat hij zijn uitzendingen beperkt, zodat de overlast tot een minimum wordt beperkt. De inwoner werkt hier aan mee.”

Officiële beperkingen?
De man heeft ook te horen gekregen dat wanneer hij niet zelf de overlast van zijn uitzendingen beëindigt, hij alsnog een officiële beperking krijgt. Agentschap Telecom zal daarom de situatie in Bergschenhoek nauwlettend in de gaten blijven houden.

Klachten
Het Agentschap Telecom meldde niet dat de amateur al een jaar lang heel veel storingen veroorzaakte. Bewoners konden de auto niet op slot of van het slot zetten. Ook elektrische hekken en afstandsbedieningen werkte vaak niet. Gesprekken tussen de bewoners en de gemeente hielpen ook niet.

Maar na veel aandacht in de media en hebben 40 bewoners in een straal van 200 meter nu geen last meer van storingen van de radiozendamateur. De bewoners hoeven nu geen rechtzaak meer aan te spannen om een einde te maken aan de storingen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten