Hoofdredacteur The Guardian stapt op

Hoofdredacteur Alan Rusbridger van de Britse krant The Guardian stapt op. Na twintig jaar de redactie te hebben geleid gaat Rusbridger verder als bestuurslid van The Scott Trust, dat eigenaar is van de Guardian Media Group en waakt voor de journalistieke vrijheid.

Onder leiding van Rusbridger groeide The Guardian uit van een Britse krant tot een internationale mediaorganisatie die ook op internet een belangrijke plek heeft weten te veroveren.

Vorig jaar haalde Rusbridger de voorpagina’s toen hij de publicatie verdedigde van geheime documenten die gelekt waren door Edward Snowden. Volgens Rusbridger heeft de berichtgeving een debat losgemaakt over de lange arm van de inlichtingendiensten en werd duidelijk gemaakt dat wetten tekortschieten.

Rusbridger vertrekt komende zomer. Een opvolger is nog niet bekend. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten