Kersttoespraak koning Willem-Alexander op NPO1, SBS6 en RTL4

Traditiegetrouw zal koning Willem-Alexander op Eerste Kerstdag de kersttoespraak houden. Dit is zijn tweede kersstoespraak van de koning. Vorig jaar hield hij deze vanuit zijn woonhuis Eikenhorst. Zijn boodschap is te zien op NPO 1, RTL 4, SBS 6 en FOX om 13.00 uur.

Op NPO 2 is de toespraak met gebarentolk te zien. Een herhaling is om 17.50 te zien op NPO 1. Koningin Wilhelmina hield de eerste kersttoespraak in 1931. Haar dochter Juliana en kleindochter Beatrix hielden de traditie in stand. De tekst van de kersttoespraak 2014 is later op de dag ook na te lezen en terug te zien op YouTube.

De eerste kerstrede van de koning trok vorig jaar 2,3 miljoen kijkers. De toespraak van Willem-Alexander lekte toen op voorhand deels uit via de website van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) omdat de ondertitels klaarstonden voor Uitzending Gemist. De NPO nam daarop maatregelen om herhaling te voorkomen. De ondertitels voor Uitzending Gemist worden nu pas na de live-uitzending klaargezet.

Het jaar daarvoor lekte de laatste kersttoespraak van koningin Beatrix ook al uit. Dit keer gebeurde dat via de site van het Koninklijk Huis waardoor de video al een avond van tevoren op internet te zien was. In beide gevallen was het internetmarketeer Anne Jan Roeleveld die de toespraken op voorhand wist te onderscheppen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten