Nieuwe dramaserie Noord Zuid vanaf 2 januari op NPO1

De Kro start vanaf vrijdag 2 januari op NPO1 met de nieuwe serie Noord Zuid. De cast bestaat onder andere uit Ariane Schluter (Dana), Juda Goslinga (politieagent Steven), Meral Polat (politieagent Günay), Reinout Bussemaker (Wouter, de ex van Dana), Katja Schuurman (Nanouk, de nieuwe partner van Wouter) en Patrick Laureij (politieagent Dennis).

Noord Zuid gaat over de Amsterdamse rechercheur Dana (Ariane Schluter) die haar achtergrond als psychologe inzet bij het oplossen van misdaden. Na haar scheiding van Wouter, met wie ze negentien jaar getrouwd is geweest, probeert ze samen met haar dochter Roos, een puber van zestien, haar privéleven weer vorm te geven. Dana is teamleider van het rechercheteam.

In de eerste aflevering wordt Dana geconfronteerd met een moord. Hangend aan een bouwkraan in de havens van Amsterdam-Noord hangt een meisje, de 18-jarige Elsie. In de bouwkraan vindt de politie haar vriend Goran, die door het hoofd is geschoten. De vader van Elsie in ervan overtuigd dat Goran de dader is van de moord op Elsie. Maar Dana twijfelt en gaat op onderzoek uit.

De zaak-Elsie loopt als een rode draad door Noord Zuid. Daarnaast worden er per aflevering losse zaken opgelost. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten