Search
Close this search box.

NPO gaat actief twintigers voor zich winnen

De Nederlandse Publieke Omroep gaat in 2015 proberen meer aansluiting te vinden bij twintigers en dertigers. Dat heeft Frans Klein, directeur TV, woensdag gemeld bij de NPO-jaarpresentatie. Dit zal niet alleen op NPO3, maar ook vooral op NPO1 gebeuren.

We dreigen de aansluiting met de nieuwe generatie te missen“, stelt Klein. “We doen het bovengemiddeld goed onder de ouderen boven de vijftig. Maar de doelgroep 20-49 jaar spreken we op dit moment te weinig aan.”

Hoe die vernieuwing er precies uit gaat zien, kon Klein nog niet zeggen. “Bij televisie gaan dingen altijd langzamer dan je wilt. Dus de grote veranderingen gaan we in het najaar merken.” De NPO gaat hier in het voorjaar over praten met de omroepen.

Ook online gaat de NPO het komende jaar zijn strategie aanpassen. “We hebben jarenlang geprofiteerd van een enorme voorsprong die we hadden met Uitzending Gemist”, legt Klein uit. “Nu is het tijd voor een volgende stap.” De noodkreet geldt overigens niet voor de doelgroep tot 12 jaar. Deze wordt zeer goed bereikt met de programma’s van ZAPP. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten