Ophef over dure tv-commercial Jumbo

Op sociale media is een storm van kritiek losgebarsten over de kerstcommercial van supermarktketen Jumbo, die drie minuten duurt en waarin tal van bekende Nederlanders Samen vieren we Kerst zingen. Dat melden het AD en Omroep Brabant op hun website.

Met de tv-commercial wil Jumbo geld ophalen voor de Voedselbank. Maar de combinatie van die boodschap en tegelijk tientallen dure zangers en zangeressen inhuren, is veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Sommigen vinden dat het geld van de commercial beter direct aan de Voedselbank had kunnen worden overgemaakt.

Ook vinden veel mensen dat de commercial niet origineel is. Hij zou zijn nageaapt van de Coca Cola-kerstreclame en de kerstboodschap van Band Aid. De Jumbo-commercial ging zondagavond in première. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten