Radio 1 maakt Tweede Kerstdag de balans van 2014 op

Radio 1 brengt op Tweede Kerstdag traditiegetrouw het geluid van 2014, het Radio 1 Jaaroverzicht. De luisteraars van Radio 1 horen compilaties van grote nieuws- en sportgebeurtenissen van 2014. De publieke nieuwszender zendt het belangrijkste nieuws van de afgelopen twaalf maanden uit binnen- en buitenland in chronologische volgorde uit.

Elk uur wordt afgesloten met een brief geschreven aan een persoon die in het nieuws stond. Daarvoor leenden schrijvers zoals Hugo Borst en Joos Ockels hun pen.

Brieven van 2014
Hugo Borst schrijft een brief aan Louis van Gaal, Hans van Zetten aan Epke Zonderland, Joos Ockels aan haar man Wubbo, Jacques d’Ancona aan Seth Gaaikema, Vluchteling Ilhaam Awees aan Fred Teeven en Urganda-bazin Marjan Minnesma aan Premier Rutte. Hoe kijken zij terug op 2014 en wat zijn de vragen die hun bezig houden?

Jaaroverzicht
Het Radio 1 Jaaroverzicht wordt op vrijdag 26 december van 09.00 tot 16.30 uur uitgezonden. Luisteraars horen compilaties van grote nieuws- en sportgebeurtenissen; de opmars van IS, De dood van Els Borst, de rage van de ICEbucket challenge, Oranje op het WK-voetbal, het neerstorten van de MH17, het verdwijnen van de 2 vriendinnen Kris en Lisanne in Panama, de Monstertruck in Haaksbergen die het publiek in reed en de wereldtitel voor Epke Zonderland. De montages worden afgewisseld met muziek. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten