Tv-programma Proefkonijnen terug bij BNN

Wat doet meer pijn, de steek van een bij of de steek van een wesp? En hoe is het om ogen in je rug te hebben? In het vierde seizoen van het tv-programma Proefkonijnen bij BNN geven Dennis Storm en Valerio Zeno weer nuchtere antwoorden op bezopen vragen.

Dit jaar pakken Dennis Storm en Valerio Zeno het groots aan, want het duo reist naar de Verenigde Staten van Amerika om hun wetenschappelijke horizon te verbreden.

Zo gaan ze in de eerste aflevering naar de VS om een hele hoop papier overhoop te schieten en zo antwoord te krijgen op de vraag ‘Hoeveel A4’tjes heb je nodig om een kogel te stoppen?’. Verder proberen Dennis en Valerio de uitdrukking ‘een nat pak halen’ te ontkrachten. Is het mogelijk om te zwemmen zonder een nat pak te krijgen?

Ook dit jaar worden Dennis en Valerio in de studio bijgestaan door natuurkundige Lieven Scheire en filosoof Bas Haring. Samen met een wekelijks wisselend gastpanellid verbazen zij het publiek met onverwachte live experimenten en bewijzen ze dat iedereen kan genieten van de wondere wereld van de wetenschap. Een nieuw seizoen Proefkonijnen is 5 januari iedere maandag om 20:25 uur te zien bij BNN op 3. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten