VS: Entercom koopt radiozenders in Atlanta, Miami en San Diego

Entercom, een van de grotere radioconcerns van de VS met meer dan 100 radiostations, neemt 15 radiostations over van Lincoln Financial Media in Atlanta, Denver, Miami en San Diego. Opvallend is dat Lincoln Financial Media de stations letterlijk voor een dumpprijs van de hand doet. Entercom betaalt namelijk slechts $105 miljoen voor de zenders.

Lincoln Financial Media is de radiotak van Lincoln National Corporation. Het concern heeft besloten om zich uitsluitend nog bezig te houden met verzekeringen en financiële dienstverlening en stoot daarom de radiotak af. Alle 15 radiostations worden overgenomen door Entercom.

Entercom wordt door de overname eigendom van onder meer de popzender Star 94 (WSTR) in Atlanta, de countryzender 98.5 KYGO en de hitzender KS 107.5 (KQKS) in Denver, de softpopzender 101.5 Lite FM (WLYF) en de classic hitzender Magic 102.7 (WMXJ) in Miami, alsmede de countryzender 97.3 KSON en de softpopzender Easy 98.1 (KIFM) in San Diego. Hierdoor groeit de portfolio van het radioconcern uit tot meer dan 130 stations in 26 radiomarkten.

Opvallend is het bedrag dat Entercom voor de 15 radiostations betaalt aan Lincoln Financial Media: slechts $105 miljoen. Dit is gemiddeld maar $7 miljoen per radiostation en mag als dumpprijs gezien worden. Ter vergelijking: Cumulus betaalde in 2012 voor een FM-zender in New York City $40 miljoen. CBS moest nog dieper inde buidel tasten en betaalde zelfs $75 miljoen voor een FM-zender in de Big Apple.

En Entercom krijgt er ook nog eens een flink marktaandeel voor terug. De vier radiostations van Lincoln in Miami scoren momenteel bij elkaar ruim 13% marktaandeel en dat is net iets minder dan de 18,4% die iHeartMedia (voorheen Clear Channel) met zeven radiostations weet te realiseren.

In Denver scoren de zes stations van Lincoln bij elkaar 15,7% marktaandeel, tegenover 24,2% voor iHeartMedia met acht stations. Maar Entercom bezit in Denver al vier radiostations, waaronder de popzender KOSI 101 en de classic rockzender 99.5 The Mountain (KQMT), die bij elkaar 14,1% marktaandeel weten te behalen. Omdat Entercom na de overname van Lincoln teveel FM-zenders in Denver bezit, moet er één verkocht worden.

Entercom hoopt de overname van de 15 radiostations in het tweede kwartaal van 2015 af te ronden. Onder meer mediawaakhond FCC moet nog groen licht geven voor de overname. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten