Pand NOS in Hilversum ontruimd vanwege gijzeling

Het pand van de NOS op het Mediapark in Hilversum is donderdagavond ontruimd. In de studio van het NOS Journaal, in de regiekamer, wat een man met een groot wapen met een geluidsdemper. Hij zou zendtijd eisen. Alle medewerkers van de NOS moesten het pand verlaten. De politie is massaal aanwezig.

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum bevestigt dat er iemand in het gebouw van het Journaal eist dat hij zendtijd krijgt. Het personeel is meteen uit het gebouw aan het Journaalplein gehaald. Het lijkt er volgens Broertjes op dat dat veilig verloopt. De burgemeester is onderweg naar het Journaalplein.

NPO 2 ook op zwart
De zender NPO 2 is donderdagavond na NPO 1 ook op zwart gegaan. Het programma dat zou worden uitgezonden is niet te zien. Onderin beeld liep een tekst waarin stond dat in verband met omstandigheden momenteel geen Journaal mogelijk is. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email