Rampenzender NPO1 op zwart ‘kan en mag niet’

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid & Justitie (VVD) gaat ‘in alle scherpte kijken’ hoe de problemen precies moeten worden opgevangen als de NOS niet kan uitzenden, zoals donderdagavond. De NOS moet immers kunnen optreden als rampenzender. Er is al wel vervanging mogelijk, aldus de bewindsman. “We hebben RTL4 en de regionale zenders.”

Hij beaamde dat dat niet helemaal wettelijk geregeld is, maar zei dat er in de praktijk dus al wel mogelijkheden zijn. Wel zitten de NOS en RTL vlak bij elkaar, wat de kwetsbaarheid kan vergroten. En een tv-zender op zwart, zoals donderdagavond, dat ‘kan niet en dat mag niet’.

Opstelten zei dat Nederland in deze onrustige tijden nog steeds alle maatregelen neemt die noodzakelijk zijn en alert zal blijven. Er is (politie)capaciteit voldoende, aldus de minister. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten