RTL Lounge blijft erg populair bij vrouwen

De digitale zender RTL Lounge is de meest ultieme vrouwenzender van Nederland. Dit blijkt uit het jaarrapport van Stichting KijkOnderzoek (SKO) over 2014. Van de RTL Lounge kijkers valt 80 procent in de categorie ‘Vrouw 6+’. Dit percentage ligt hoger dan bij vrouwenzenders TLC (78.6%), RTL8 (64,2%) en Net5 (63,5%).

De cijfers van RTL Lounge zijn over de gehele dag berekend van maart t/m december 2014, aangezien het themakanaal per 17 februari 2014 is opgenomen in de full audit meting.

“RTL Lounge slaagt er duidelijk in ruimschoots de beoogde doelgroep te bereiken”, aldus een persvoorlichter van RTL Nederland. “De zender heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een sterk merk dat vrouwen waarderen en weten te vinden.”

RTL Lounge Radio
Naast een tv-zender heeft RTL ook RTL Lounge Radio. De soulzender is alleen via internet te beluisteren. RTL Lounge Radio zendt voornamelijk nieuwe pop, soul en jazzytracks uit.

Op vrijdag presenteert Martin Stoker het radioprogramma ‘Martin2Music’ tussen 14.00 en 16.00. Luisteraars van RTL Lounge Radio kunnen sinds kort ook via podcast luisteren naar de programma’s van Stoker. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten