SBS6 presentator Rob Geus baalt van beschuldigingen Rambam

Rob Geus baalt behoorlijk van het programma Rambam dat woensdagavond wordt uitgezonden. In het tv-programma wordt Rob beschuldigd van het meten met twee maten en dat zit hem helemaal niet lekker. “Ik ben wel eens lekkerder wakker geworden”, vertelt Geus.

“Ik kwam maandag terug na een werktripje en toen werd ik gebeld door dat ongelooflijk verschrikkelijke programma“, vervolgt SBS6 presentator Geus.

In het programma staat een ondernemer centraal die een paar jaar geleden bezoek heeft gekregen van Rob Geus en zijn programma De Smaakpolitie. Omdat Rob toen vond dat de zaak niet aan alle hygiëne-eisen voldeed, kreeg het restaurant geen sticker van Rob. Toch zit er nu een sticker op de deur van de zaak en wel een van het eigen keurmerk van Geus: ‘De keus van Rob Geus’. Het restaurant betaalde voor het eigen keurmerk van Geus 4500.– euro.

De keus van Rob Geus
Volgens Rambam is het keurmerk van SBS6 presentator Rob Geus echt te koop en dat willen de programmamakers bewijzen met een verborgen camera-actie. In het programma zou te zien zijn dat Geus bij zijn tweede bezoek niet valt over de hygiëne-eisen die hem tijdens zijn eerdere bezoek wel opvielen. “Het lijkt nu net alsof ik met mijn eigen keurmerk alleen maar mijn zakken wil vullen, maar dat is niet zo.”

Geus vertelt dat het keurmerk en de sticker van De Smaakpolitie twee heel verschillende dingen zijn.

“Bij De Smaakpolitie kom ik één keer langs en dan kan de sticker gegeven worden of niet, maar bij de Keus van Rob Geus zit dat heel anders”, legt Geus uit. Zaken kunnen Geus namelijk zelf benaderen en dan bekijkt Geus of hij hierop ingaat of niet.

Bedrijven krijgen tevens een leuk promotiefilmpje van Rob Geus, waaronder de Chinese Muur in Arnhem.

“Vervolgens help ik de horecazaken om het keurmerk te verdienen. Ik geef ze advies en het kan zijn dat ik wel drie keer terugga voordat de ondernemer het keurmerk krijgt”, aldus Geus, die er geen geheim van maakt dat horeca-gelegenheden hiervoor moeten betalen. Geus zegt dat hij door het programma wordt beticht van dingen die niet waar zijn. “We hebben gewoon te maken met een gefrustreerde ondernemer die wraak wil nemen.”

De producent van Rambam stelt ‘uitgebreid’ met Geus te hebben gesproken en zijn verweer te hebben aangehoord.

“Zijn programma en keurmerk zouden niet met elkaar te vergelijken zijn. Feit is dat hij zowel in het programma De Smaakpolitie als bij zijn eigen bedrijf keurmerken uitdeelt die de klant de zekerheid geven dat een zaak hygiënisch is. De makers van Rambam hebben een zaak die Geus in de Smaakpolitie heeft afgekeurd in dezelfde staat teruggebracht. En wat bleek: nu er een fors bedrag werd betaald, kwam het restaurant glansrijk door de keuring. Dat lijkt geen zuivere koffie.”

Geus doet zijn best om alle commotie nog een beetje positief te bekijken. “Het is in elk geval weer aandacht voor De keus van Rob Geus. Zo moet ik het maar zien”, aldus Geus, die zegt niet bang te zijn voor de negatieve publiciteit. “Ik weet waar ik voor sta en dat weten de ondernemers waar ik langsga ook.”

Of SBS6 presentator Rob Geus stappen gaat ondernemen tegen het programma Rambam van de Vara weet hij nog niet. “Ik ga eerst maar eens naar de uitzending kijken en dan zie ik wel.”

Rambam is vanaf 7 januari 2015 iedere woensdagavond om 22.00 uur te zien op NPO 3. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten