Search
Close this search box.

VK: 2 Partijen voor exploitatie 2e landelijk DAB-net

Bij mediaregulator Ofcom hebben zich twee partijen gemeld voor de exploitatie van het tweede landelijke DAB-net voor commerciële radio: Sound Digital en Listen2Digital. Donderdagmiddag werden de plannen van beide partijen bekendgemaakt. Het is de bedoeling dat het DAB-net binnen een jaar in de lucht is.

Sound Digital: Talkradio, Virgin Radio en Jazz FM terug?
Sound Digital is een samenwerking tussen Bauer Media, UTV en zenderexploitant Arqiva. De drie partijen maakten in juli 2014 al bekend gezamenlijk de multiplex te willen exploiteren. Bauer is eigenaar van radiostations als Kiss, Magic (sinds januari landelijk via DAB te ontvangen), Planet Rock en Absolute Radio.

UTV is eigenaar van de landelijke zender Talksport, terwijl Arqiva naast eigenaar van het landelijke DAB-net Digital One, ook eigenaar is van diverse lokale DAB-netten.

Lees verder in het Grootste DAB Dossier

Gerelateerde berichten