Search
Close this search box.

Afperser familie De Mol eiste vijf miljoen

De 70-jarige afperser van mediamagnaat John de Mol en zijn zus Linda de Mol eiste vijf miljoen euro van John de Mol, anders zou hij diens zus Linda en haar kinderen iets aandoen. Dat bevestigde het Openbaar Ministerie donderdag. Volgens Peter R. de Vries is het niet vijf maar tien miljoen.

De man uit Zeist, die in de cel zit, moet dinsdagmorgen voor de eerste maal voor de rechter verschijnen op verdenking van afpersing en bedreiging. Zijn zaak wordt dan nog niet helemaal behandeld, omdat het onderzoek naar de man en zijn motief nog niet klaar is.

Voor zover bekend heeft de verdachte zich niet eerder schuldig gemaakt aan afpersing. Hij woonde zelf in een duur appartement in Zeist en was voorzitter van de vereniging van eigenaren van het complex. Hij belaagde de familie De Mol tussen oktober 2013 en december 2014. Hij liep tegen de lamp toen de politie zijn DNA vergeleek met sporen die tijdens het onderzoek naar de afpersing waren gevonden. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten