Search
Close this search box.

Amerikaanse nieuwslezer Brian Williams tijdje weg om ophef

Een van de bekendste nieuwslezers van de Verenigde Staten, Brian Williams, is voorlopig niet op televisie te zien. Hij neemt een pauze, omdat er een onderzoek loopt naar zijn berichtgeving. Mogelijk heeft hij fouten gemaakt. Williams kondigde zijn tijdelijke stop zaterdag aan op de site van zijn werkgever NBC.

“Het is me pijnlijk duidelijk geworden dat ik nu te veel onderdeel van het nieuws ben”, schreef Brian Williams.

Williams is sinds 2004 de presentator van het Nightly News op de zender NBC. Dat is het best bekeken journaal van de Verenigde Staten, met elke avond ruim negen miljoen kijkers.

Williams kwam deze week in opspraak. Hij zei dat hij tijdens een reportage in Irak in 2003 in een gevechtshelikopter had gezeten die werd geraakt door raketgranaten. Het toestel moest vervolgens een noodlanding maken.

Dat verhaal had hij al vaker verteld, maar toen Irak-veteranen hem tegenspraken, moest Williams toegeven dat zijn verhaal niet klopte. Hij was niet aan boord. Inmiddels wordt er ook getwijfeld aan zijn reportages over de orkaan Katrina in New Orleans in 2005. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten