Back-up rampenzender NPO1 medio dit jaar sneller

NPO 1 krijgt medio dit jaar een uitgebreidere back-up die ervoor moet zorgen dat de rampenzender van de NOS optimaal blijft functioneren, ook als zich calamiteiten bij de omroep zelf voordoen. Met deze uitgebreidere noodvoorziening kunnen technici de eindregie van de drie publieke televisiezenders op afstand bedienen.

Donderdagavond bleven de kijkers van NPO 1 een uur lang verstoken van beeld, omdat het NOS-gebouw wegens een indringer ontruimd werd. Ook de programmering van NPO 2 viel hierdoor twintig minuten weg.

Als de nieuwe noodvoorziening in de loop van dit jaar is verbeterd, kan de NPO bij een calamiteit vrijwel direct de uitzendingen op NPO 1, 2 en 3 voortzetten. Dat gebeurt vanaf een zogeheten uitwijklocatie. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten