BNN krijgt prijs voor Over mijn lijk en Je zal het maar hebben

BNN heeft zaterdag de Zeldzame Engel Award gewonnen voor de tv-programma’s ‘Over mijn lijk’ en ‘Je zal het maar hebben’. Directeur Gerard Timmer van BNN-VARA nam de prijs zaterdag in ontvangst tijdens de Zeldzame Ziektedag in Arnhem.

De Zeldzame Engel Awards worden sinds 2009 elk jaar uitgereikt aan mensen die zich op een bijzondere manier inzetten op het terrein van zeldzame aandoeningen. BNN kreeg de prijs voor de aandacht die de omroep besteedt aan zeldzame ziekten in programma’s als ‘Over mijn lijk’ en ‘Je zal het maar hebben’.

“Met kwalitatieve programma’s laat de omroep zien hoe het leven van mensen met een zeldzame ziekte er uitziet. Op respectvolle wijze hebben verschillende presentatoren door de jaren heen met patiënten gesproken. Dit heeft bekendheid gegeven aan de specifieke aandoeningen van deze groep patiënten en aan het bestaan van zeldzame ziekten in het algemeen”, staat in het juryrapport.

Je zal het maar hebben werd afgelopen jaren gepresenteerd door Patrick Lodiers, Ruben Nicolai en Valerio Zeno. Dit jaar nam Tim Hofman de presentatie over van Valerio, die ‘Over mijn lijk’ zal gaan presenteren. In dit programma worden jonge mensen geportretteerd die alles uit de laatste fase van hun leven halen. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email