De Oscaruitreiking in Nachtkijkers live op Radio 1

Komende zondag- op maandagnacht staat het radioprogramma ‘Nachtkijkers’ volledig in het teken van de uitreiking van de Oscars op Radio 1. Vanuit de studio volgt presentator Martijn Grimmius samen met filmkenners de ontwikkelingen in Los Angeles.

Filmkenners Jeroen Huijsdens (Filmtaal.nl), Romy van Krieken (Veronica Magazine) en Jan van Houten (Holland Film Nieuws) leveren commentaar op de filmsterren op de rode loper, de uitslagen en de speeches. Daarnaast zijn er ook reacties vanuit de filmwereld.

Ook Nederland is in de race voor een Oscar met de korte animatiefilm ‘A Single Life’. Naast achtergronden en analyses is er ook ruimte voor de beste filmsongs. De Oscaruitreiking in Nachtkijkers is maandagnacht (23 februari) live te volgen van 02.00 tot 06.00 op Radio 1. [Radiowereld.NL]