Duitse Utopia scoort drie miljoen kijkers

De Duitse versie van Utopia, Newtopia, heeft maandagavond bij het begin van de realityshow drie miljoen kijkers getrokken. Daarmee is het op Sat.1 het best bekeken programma in jaren dat staat geprogrammeerd aan het begin van de avond. Newtopia behaalde een marktaandeel van 17%.

Net als in Utopia, dat in Nederland nog steeds wordt uitgezonden, probeert in Newtopia een groep mensen een nieuwe samenleving op te bouwen. Het startkapitaal in Duitsland is vijfduizend euro. Sat.1 zendt dagelijks 55 minuten van de realityshow uit tussen 18.00 en 19.00 uur.

De Amerikaanse versie van Utopia, eveneens gebaseerd op het format van John de Mol, werd na twee maanden van de buis gehaald wegens tegenvallende kijkcijfers. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email