Search
Close this search box.

Eurosport zendt MotoGP 2015 exclusief en live uit

Eurosport zendt, vanaf het laatste weekend van maart, alle 18 races – inclusief vrije trainingen, kwalificaties en warm-ups – van de MotoGP live uit. Daarmee is, voor het eerst sinds jaren, de MotoGP weer voor iedereen te zien: zowel in Nederland als in Vlaanderen worden 9 GP’s op het ‘reguliere’ Eurosport uitgezonden, en negen op Eurosport 2.

Met de uitzendingen van de MotoGP opereert Eurosport Benelux voor het eerst met een geheel eigen productieteam. De presentatie is in handen Samantha van Wijk, Eurosport Benelux’ eerste Nederlandstalige presentatrice ooit. Het commentaar wordt verzorgd door Eurosport’s leading MotoGP commentator Diederick de Vries en ex-coureur Patrick van den Goorbergh.

Na een jarenlang verblijf van de MotoGP op premiumzender Sport1, brengt Eurosport Benelux ‘s werelds hoogste raceklasse dus weer terug op het open net. De eerste 5 Grand Prix, plus die van San Marino, Aragón en Valencia én de TT Assen, zijn op Eurosport te zien en ‘de rest’ op Eurosport 2. Het aanbod is compleet: naast de trainingen, kwalificaties, warm-ups en wedstrijdraces, is op Eurosport – voorafgaand aan elk raceweekend – een uitgebreide preview te zien, en op maandagavond wordt, ook op Eurosport, uitvoerig teruggeblikt. De verslaggeving wordt aangevuld met interviews, reportages en grid reports.

Eurosport verwierf de rechten voor seizoenen, en ook de Moto2, de Moto3 en de Red Bull MotoGP Rookies (dé klasse voor aanstormend talent) maken deel uit van het pakket. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten