Harry Piekema te horen in AH-reclame (filmpje)

Albert Heijn heeft niet definitief afscheid genomen van het personage meneer Van Dalen. De manager werd in de tv-reclames jarenlang gespeeld door Harry Piekema, maar die stopte er onlangs mee. De acteur is nu toch weer te horen in een nieuwe reclame van de supermarktketen.

De reclame was afgelopen weekend voor het eerst te zien. Erin wordt getoond hoe een kindje plantjes kweekt met zaadjes uit de nieuwe Moestuintjesactie van het bedrijf. Piekema is de voice-over. Hij vertelt over de actie.

Een woordvoerder van Albert Heijn lichtte het besluit toe. “We hebben voor hem gekozen omdat hij een prettige en herkenbare stem heeft. We sluiten niet uit dat hij vaker te horen zal zijn. Of hij ook op tv terugkomt? Zeg nooit nooit”, zegt de woordvoerster.

Piekema speelde tien jaar lang de onhandige supermarktmanager meneer Van Dalen. Eind 2014 werd bekend dat hij ermee stopte om ook andere projecten te kunnen doen. Na zijn afscheid vertelde Piekema in de media dat er een afspraak was dat hij zijn boodschappen alleen bij winkels van AH deed. Het zou gek zijn als meneer Van Dalen in een andere winkel werd gefotografeerd. Of deze afspraak nu nog steeds geldt, wilde de woordvoerster niet zeggen. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email