Search
Close this search box.

Jon Stewart stopt met The Daily Show (filmpje)

Jon Stewart gaat weg bij The Daily Show. Comedy Central maakte dinsdagavond bekend dat de komiek na zeventien jaar stopt met het satirische nieuwsprogramma. Stewart blijft nog bij het programma totdat zijn contract later dit jaar afloopt. Wie hem gaat vervangen is nog niet bekend.

“Hij is een komisch genie, gul met zijn tijd en talent, en hij zal altijd onderdeel blijven van de Comedy Central-familie”, zo liet het televisiekanaal weten via Twitter.

Stewart (52) presenteerde The Daily Show sinds 1999. Hij verving Craig Kilborn, die de show in de eerste drie jaar van het bestaan presenteerde. Sindsdien won de show maar liefst negentien Emmy Awards. De invloed van het programma bleek toen president Barack Obama in 2010 aanschoof.

Stewart begon zijn carrière als cabaretier. Daarnaast speelde hij rolletjes in films als Big Daddy en Playing By Heart. In 2014 ging zijn debuut als filmregisseur in première. De film Rosewater is een adaptatie van het boek Then They Came For Me, het persoonlijke verhaal van Newsweek-journalist Maziar Bahari die 2009 in Iran in de gevangenis belandde.

The Daily Show is in Nederland te zien bij Comedy Central Extra. Jan Jaap van der Wal presenteerde in 2011 een Nederlandse versie van The Daily Show. Dat programma werd na twaalf afleveringen niet verlengd. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten