Journalist Al-Jazeera voor Franse rechter om drone

Een journalist van de Arabische nieuwszender Al-Jazeera moet voor de Franse rechter verschijnen omdat hij een onbemand vliegtuigje boven Parijs bestuurde. De drie medewerkers van Al-Jazeera die door de Franse politie waren opgepakt zijn donderdag na een dag hechtenis weer vrijgelaten.

Volgens Al-Jazeera was het drietal bezig met een reportage over de mysterieuze drones die de afgelopen dagen zijn waargenomen boven de Eiffeltoren en andere Parijse toeristische trekpleisters. De politie is naarstig op zoek naar de bestuurders. De angst bestaat dat de onbemande vliegtuigjes worden gebruikt om te spioneren of dat ze ooit uitgerust kunnen worden met wapens. De toestellen zijn verboden en bestuurders moeten vrezen voor een jaar celstraf en duizenden euro’s boete.

De Al-Jazeera-journalist moet volgende week voor het hekje komen. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email