NCTV: geen verhoogde dreiging voor media en journalisten

Het incident bij de NOS heeft niet geleid tot een verhoogde dreiging ten aanzien van media en journalisten. Dat heeft Dick Schoof, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, gezegd in een gesprek met de journalistenvakbond NVJ. “Media en journalisten zijn heel nadrukkelijk geen specifiek doelwit”, zo heeft de NVJ laten weten.

De NVJ had vrijdag een overleg met Schoof en de burgemeesters Eberhard van der Laan van Amsterdam en Pieter Broertjes van Hilversum.

Afgelopen donderdag drong een 19-jarige jongen met – naar later bleek – een nepvuurwapen het gebouw van de NOS in Hilversum binnen. Hij eiste zendtijd. Het gebouw werd ontruimd en de zender ging op zwart. De jongen werd door de politie overmeesterd. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email