Search
Close this search box.

Netflix start vrijdag met derde seizoen House of Cards (filmpje)

Het langverwachte derde seizoen van Netflix-serie House Of Cards komt vrijdag online. Fans kijken er al maanden naar uit. Om negen uur Nederlandse tijd lanceert zender Netflix het derde seizoen van de populaire serie House of Cards.

Abonnees van het kanaal kunnen dan in één keer alle dertien nieuwe afleveringen over de achterkamertjes in Washington kijken.

Hoofdpersonage in het sublieme drama is Frank Underwood (Kevin Spacey), een zeer manipulatieve politicus die over lijken gaat om verder te komen in de Amerikaanse politiek. Samen met zijn vrouw Claire (Robin Wright), die minstens zo uitgekookt is, heeft hij aan het slot van seizoen 2 een nieuw hoogtepunt in zijn carrière bereikt. Maar het blijkt in de nieuwe reeks lang niet eenvoudig om de macht die ze hebben verworven vast te houden.

Promotie
Op internet heeft Netflix de afgelopen weken met een uitgekiende campagne de spanning opgevoerd over het nieuwe seizoen. Korte fragmenten uit de derde reeks werden ontelbaar keren geretweet en gedownload, en beetje bij beetje werden kleine stukjes informatie over het verhaal naar buiten gebracht. Zo is in de nieuwe reeks een belangrijke rol weggelegd voor de Russische president (Lars Mikkelsen) en speelt punkrockband Pussy Riot een bescheiden bijrol. Recensenten die de eerste zes afleveringen al mochten zien, zijn unaniem lyrisch over de nieuwe weg die de serie is ingeslagen.

Kijkcijfers
Het is onduidelijk hoeveel mensen House of Cards kijken: Netflix doet nooit mededelingen over kijkcijfers. Maar het politieke drama geldt als één van de boegbeelden van het betaalkanaal. En Nederland is, volgens een ruwe schatting van The New York Times, met bijna 1 miljoen abonnees relatief één van de grootste afnemers van Netflix. Op Twitter hebben fans zelfs al laten weten dagen vrij te nemen om te binge-watchen, het achter elkaar kijken van meerdere afleveringen. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten