Nieuwe Arabische tv-zender meteen weer uit de lucht

De nieuwe, in Bahrein gevestigde televisiezender Alarab van de schatrijke Saudische prins Alwaleed bin Talal is enkele uren na de start al weer uit de lucht. De nieuwszender verraste zondag, op de openingsdag, met de keuze voor een kopstuk van de sjiitische oppositie in Bahrein als gast.

Alarab liet zelf maandag op Twitter weten dat de uitzending is gestaakt om ‘technische en beheersredenen’. De zender hoopt spoedig de uitzending te hervatten.

Het nieuwe tv-station had zondag Khalil al-Marzooq, een prominente tegenstander van de soennitische regering van het oliestaatje, te gast. Bahrein sloeg de eigen variant van de Arabische Lente, waarin Al-Marzooq een aandeel had, met hulp van het soennitische buurland Saudi-Arabië met harde hand neer en hield hem bijna een jaar gevangen. De autoriteiten in Bahrein wilden niet reageren op de problemen bij Alarab. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email