Nieuwe tv-programma Jan Kooijman in februari op de buis

Jan Kooijman is vanaf halverwege februari op de buis met zijn nieuwe tv-programma ‘Buitenlandse gevangenissen: Hollanders in de cel’. Dat maakt RTL dinsdag bekend. Voor het tv-programma bezocht Jan Kooijman Nederlanders in gevangenissen in Panama, Bolivia en Colombia.

Het zesdelige tv-programma stond eigenlijk voor oktober 2014 op de planning, maar werd destijds uitgesteld vanwege praktische redenen. De eerste aflevering van het RTL5-programma wordt op 17 februari om 21.30 uur uitgezonden.

Buitenlandse gevangenissen: Hollanders in de cel
In het nieuwe spraakmakende programma reist Jan Kooijman de hele wereld over om verhalen van Nederlandse gevangenen te portretteren. Op dit moment zitten er wereldwijd 2200 Nederlanders onder zware omstandigheden vast in het buitenland. Maar hoe is het om daar te leven en je ouders nooit meer te zien?

Een van de indringende portretten gaat over Robin (25) en Kelly (22), een broer en zus uit Friesland. Zij besluiten drugs te smokken vanuit Ecuador om de schulden van Kelly te kunnen betalen, maar worden gepakt. Inmiddels zitten zij twee jaar vast in een van de zwaarste gevangenissen van Ecuador. Kelly bleek tijdens de arrestatie zwanger te zijn en kreeg in de cel haar zoon Jaysen, die nu opgroeit achter tralies. Moeder Grietje zoekt haar kinderen na twee lange jaren op in de gevangenis, waar zij ook voor het eerst haar kleinzoon ziet. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email