Oscarshow trekt met 36,6 miljoen Amerikanen toch minder kijkers

De Oscaruitreiking van zondag is matig bekeken. In de Verenigde Staten schakelden 36,6 miljoen Amerikanen in op het spektakel, zestien procent minder dan vorig jaar. De kijkers waardeerden de show ook lager dan eerdere edities. Dat meldt filmvakblad Variety dinsdag.

Het is een domper voor de Oscarorganisatie nadat vorige jaar presentator Ellen de Generes de kijkcijfers naar een recordhoogte wist te stuwen. Met bijna 44 miljoen kijkers was de editie van 2014 de best bekeken in tien jaar tijd.

Sowieso lijken Amerikanen minder warm te lopen voor grote prijzengala’s: ook de Grammy Awards kampten dit jaar met aanzienlijk minder kijkers. Het kan bij de Oscars bovendien mee tellen dat de uitslag van de meeste prijzen dit jaar al, meer dan eerder, vast leek te staan. Ook de commotie rond het gebrek aan ‘donkere’ genomineerden kan een rol spelen. Bovendien viel presentator Neil Patrick Harris niet bij iedereen in de smaak.

De grote winnaar van de uitreiking was dit jaar de tragikomedie Birdman, die vier belangrijke prijzen in de wacht sleepte. Daarnaast deden The Grand Budapest Hotel en de muzikale coming of age-film Whiplash het erg goed. [Npvum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email