Overname NRC Media door Vlamingen definitief

NRC Media komt definitief in handen van het Vlaamse krantenbedrijf Mediahuis. Het wachten was nog op een akkoord van de redacteuren van de NRC-titels en die hebben vrijdagmiddag in een plenaire vergadering ingestemd met de overname. Dat meldde website nrcq.nl.

Eerder hadden al de mededingingsautoriteit ACM, de ondernemingsraad en de redactieraad hun fiat gegeven aan de overname.

NRC Media was sinds 2009 van investeringsmaatschappij Egeria (91 procent) en mediaondernemer Derk Sauer (9 procent) en werd vorig jaar maart door Egeria in de etalage gezet. Met de overname is een bedrag van tussen 90 miljoen en 95 miljoen euro gemoeid, meldt nrcq.nl.

NRC Media is de uitgever van NRC Handelsblad, nrc.next en nrc.nl en nrcq.nl en exploitant van diverse webwinkels. Mediahuis geeft onder meer de Belgische kranten De Standaard en Gazet van Antwerpen uit. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email