Search
Close this search box.

Provinciale Statenverkiezingen bij de publieke omroepen

Nederland gaat woensdag 18 maart naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen. De NOS maakt drie extra tv-uitzendingen die in het teken staan van de verkiezingen. Daarnaast is er een speciale uitzending van Nieuwsuur en organiseert de NOS op zondag 1 maart op de muziek- en nieuwszender Radio 1 een debat tussen lijsttrekkers in de Eerste Kamer.

Op maandag 23 februari komt Nieuwsuur als eerste met een tv-debat over de verkiezingen, rechtstreeks uit de Eerste Kamer. In een extra lange uitzending met Twan Huys en Dominique van der Heyde gaan acht lijsttrekkers voor de Eerste Kamer met elkaar in debat over deze politieke thema’s.

Radiodebat op Radio 1
De lijsttrekkers voor de Eerste Kamer van de grootste partijen in de huidige senaat zijn uitgenodigd voor het Radio 1 Verkiezingsdebat op zondag 1 maart. De presentatie is in handen van Joost Vullings en Lara Rense.

NOS Nederland Kiest | De Provincies
De NOS trapt de ‘Nederland Kiest’-reeks af met een informatief debatprogramma over de twaalf provincies. Wat speelt er in de provincies en wat staat er tijdens de verkiezingen van 18 maart op het spel? Daarover gaan provinciale lijsttrekkers met elkaar in gesprek op 2 maart (20.25-21.25 uur) op NPO 2.

Aan de vooravond van de Provinciale Statenverkiezingen (17 maart) zendt de NOS een slotdebat uit met de partijleiders van landelijke partijen, vanuit het Provinciehuis Zuid-Holland in Den Haag. Alle partijen die op dit moment vertegenwoordigd zijn in de Eerste Kamer zijn uitgenodigd.

NOS Nederland Kiest | De Uitslagen
Woensdag 18 maart is de uitslagenavond van de Provinciale Statenverkiezingen. Rob Trip presenteert live vanuit de studio in Hilversum. Dominique van der Heyde geeft de politieke duiding en Dionne Stax brengt de uitslagen. In de uitzending wordt geschakeld naar Mariëlle Tweebeeke, die in Dudok (Den Haag) met verschillende gasten in gesprek gaat over de voorlopige uitslagen. Om 21.00 uur is de bekendmaking van de exitpoll van onderzoeksbureau Ipsos. Op basis van dit representatieve onderzoek weten we in grote lijnen hoe Nederland heeft gestemd. De definitieve uitslag wordt later die nacht bekend. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten