Radio Atlantis trekt na 35 jaar de stekker eruit

De voormalige piratenzender Radio Atlantis uit Den Bosch heeft afgelopen zaterdag in diepe stilte de stekker eruit getrokken. Na 35 jaar kwam er een einde aan het roemruchte Bossche radiostation. Radio Atlantis was de laatste tijd alleen nog via internet te beluisteren.

De eigenaar van Radio Atlantis, die tien jaar geleden een legale status kreeg, zag nog weinig toekomst in een toekomst van Radio Atlantis. Daarvoor was Radio Atlantis bekend onder de naam Caroline als piratenzender. Radio Atlantis was tot 2010 legaal op de analoge kabel te beluisteren in Brabant en Gelderland. De commerciële lokale zender TV73 heeft Atlantis toen overgenomen.

Radio Atlantis wilde graag een etherfrequentie, maar denkt dat er geen teokomst meer is voor het radiostation via FM en DAB. “Omdat de ambitie, om ooit nog een FM-frequentie te verkrijgen, er niet meer is, is het beter om te stoppen”.

Atlantis
Het Bossche radiostation bestond zaterdag precies 35 jaar. Atlantis begon met uitzendingen op 7 februari 1980 onder de naam Caroline en werd in de tijd als zendpiraat 20 keer uit de lucht gehaald. Na vijfentwintig jaar uitzenden als piratenzender, werd de omroep in 2005 legaal. Het was daarmee één van de eerste legale Nederlandstalige muziekzenders in ons land en streed ruim 19 jaar om deze rechten te verkrijgen.

Atlantis maakte tot 2010 radio-uitzendingen op de kabel en was door ruim 1.3 miljoen huishoudens in Brabant en Gelderland te ontvangen. Vanaf 2011 ging het een samenwerkingsverband aan met de regionale commerciële zender TV73, waarbij de deejays live radioprogramma’s maakte op de tv-zender en de non-stop muziek verzorgden die achter de kabelkrant te horen was.

Enkele maanden geleden liet de leiding van TV73 weten dat zij verder gingen met eigen radio-uitzendingen, waarmee de uitzendingen van Radio Atlantis stopten. De website Radioatlantis.fm, met een groot historisch archief, blijft wel bestaan. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email