Search
Close this search box.

Rob Kamphues presentator Formule 1 uitzendingen Sport1

Sport1 heeft een een opvallende keuze gemaakt door Rob Kamphues binnen te halen. Hij zal met ingang van komend Formule 1-seizoen de nieuwe presentator worden van de Formule 1-uitzendingen op Sport1.

In de studio in Amsterdam ontvangt Kamphues ieder Formule 1-weekend deskundigen en liefhebbers uit de autosportwereld met wie hij de race uitgebreid voor- en nabeschouwt. Olav Mol blijft het commentaar vanaf locatie verzorgen tijdens de kwalificatietraining en de race en tekent eveneens voor de voorbeschouwing vanaf het circuit.

De eerste race van het nieuwe seizoen, GP van Australië, met onder anderen Max Verstappen aan de start, is op zondag 15 maart. De eerste vrije training is twee dagen eerder op vrijdag 13 maart.

Vice-President Will Moerer van Sport1 is blij met het aantrekken van Kamphues als presentator: ‘Kamphues heeft zijn sporen als presentator ruimschoots verdiend. Ik denk dat Rob als geen ander in staat is, om met zijn kennis en liefde van de autosport, het beste in onze gasten en deskundigen naar boven te halen.

Ons Formule 1-programma moet zowel voor echte Formule 1-fan maar zeker ook voor iemand die misschien wat minder verstand van de Formule 1 heeft, een niet te missen programma worden. Ik denk dat Rob erin slaagt om daar de juiste balans in te vinden. Ik kijk dan ook uit naar de start van het nieuwe seizoen waarin onze ogen natuurlijk vooral op Max Verstappen gericht zullen zijn.’

Formule 1 komend seizoen
Zoals de autosportfans inmiddels van Sport1 gewend zijn, zal de zender ook dit seizoen naast de Formule 1-race ook weer alle vrije trainingen en de kwalificatie live uitzenden. Tevens maakt Sport1 op de diverse Sport1-kanalen meerdere signalen beschikbaar, zodat de kijker zelf de keuze heeft om bijvoorbeeld de race live te volgen of een stukje mee te rijden met een van de Formule 1-coureurs. Naast bovengenoemde live races zendt Sport1 dit jaar ook wekelijks de achtergrondprogramma’s ‘GP Confidential’ en ‘The Inside Line’ uit.

Meer autosport op Sport1
Eerder deze maand maakte Sport1 al bekend dat de zender vanaf dit raceseizoen ruim 600 uur live aan de verschillende autosport disciplines besteedt. Naast alle Formule 1-races, de GP2 en GP3 zijn ook alle races uit het Europees Formule 3-kampioenschap, de DTM, de Porsche Super Cup, de NASCAR Sprint Cup Series, de IndyCar-series en het World Rallycross Championship (WRX) live met Nederlands commentaar te volgen. Het autosportseizoen op Sport1 begint op zondag 22 februari met de NASCAR Daytona 500. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten