‘Skyfall’ van Adele is grootste filmhit bij Radio 10

‘Skyfall’ van zangeres Adele is door Radio 10 en de luisteraars van het radiostation verkozen tot grootste filmhit. De titelsong van de gelijknamige en 23ste James Bondfilm liet hiermee veel andere bekende filmhits achter zich.

Naar aanleiding van de uitreiking van de 87e Academy Awards in Los Angeles, is Radio 10 de afgelopen weken opzoek gegaan naar de grootste filmhit aller tijden.

In 2014 behaalde ‘The Time of My Life’ van Bill Medley en Jennifer Warnes nog een nummer 1-positie in de lijst van grootste filmhits, dit jaar staat de Dirty Dancing-titelsong op nummer 3. Op nummer twee staat de soundtrack van de film Robin Hood: Prince of Thieves, namelijk: ‘Everything I Do, I Do It For You’ van Bryan Adams.

Rogier Schouw, Music Director van Radio 10: “Soundtracks van James Bondfilms doen het natuurlijk altijd goed, maar Skyfall is een terechte winnaar. Een wereldster als Adele, een krachtige stem en een goed herkenbaar nummer maken Skyfall tot de grootste filmhit van dit jaar.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email