Spits met David vervangt Avondpost op Vlaamse Radio 2

David van Ooteghem is vanaf maandag 23 februari elke werkdag tijdens de avondspits te horen op Radio 2 in Vlaanderen. Tussen 16 en 18 uur presenteert hij “Spits met David” op de familiezender van de VRT. Het nationale programma vervangt de regionale edities van Avondpost.

Radio 2 ontkoppelt het programma meerdere keren per dag voor regionale programma’s en regionaal nieuws. Dat gebeurt onder meer ’s ochtends tussen 6 en 8 uur voor “Start je dag”, tijdens de lunch voor “Middagpost” en tussen 16 en 18 uur voor “Avondpost”. Dit laatste programma komt te vervallen wegens bezuinigingen. Dit jaar moet de VRT het namelijk met 18 miljoen euro minder doen.

In plaats van de vijf regionale programma’s tijdens de avondspits komt er vanaf maandag 23 februari een nationaal programma. David van Ooteghem presenteert vanaf dan elke werkdag tussen 16 en 18 uur “Spits met David”.

“Maar de belofte naar de luisteraars blijft dezelfde”, verduidelijkt Radio 2-zendercoordinator Jan Knudde. “Het programmablok tussen 16 en 18 uur blijft een mix van nationaal en regionaal nieuws, net zoals Avondpost dat was. Het enige verschil zal zijn dat er nu maar één presentator het blok presenteert in plaats van vijf.”

Om 16, 16.30 en 17.30 uur blijft Radio 2 per provincie aparte regionale nieuwsbulletins uitzenden. Ook het regionale weerbericht om 17.30 uur blijft.

Voor de luisteraar van Radio 2 is Van Ooteghem geen onbekende. Al jaren is hij op de zender te horen. De afgelopen jaren was hij veelal als vervanger te horen. Voor Van Ooteghem aan de slg ging bij Radio 2 was hij werkzaam bij Donna, de voorloper van MNM.

Komende maandag start Radio 2 ook met een nieuw jinglepakket gemaakt door Reelworld Europe. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten