Stroomstoring bij regionale calamiteitenzender RTV Noord

Afgelopen donderdag werden de pubieke zenders in Hilversum gestoord door een gewapende man die zendtijd eiste bij NOS. NPO1 ging uit waardoor de NOS niet meteen kon optreden als rampenzender. Maar er ging meer mis. Ook de regionale omroep RTV Noord werd die dag getroffen door een enorme stroomstoring.

Daardoor werd het radio- en televisiesignaal van de regionale calamiteitenzender enige tijd onderbroken. Ook de website en de apps waren korte tijd offline, zo meldde de omroep.

“Door onderhoud aan de noodstroom is er storing opgetreden, waardoor alle computers uitvielen. Ook een aantal cruciale apparaten”, zo meldt RTV Noord. De storing begon rond 16.00 uur en was rond 21.00 bijna opgelost. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email