Tbs’ers Van Mesdagkliniek in Groningen leren radio maken

Jans de Boer, producer en muziekredacteur bij de regionale omroep RTV Noord, heeft radiolessen gegeven aan een zeer bijzondere doelgroep: TBS’ers in de Groningse Van Mesdagkliniek. De Boer gaf tijdens het project aan het begin les aan 9 mensen, daarvan bleven in totaal 5 serieuze kandidaten over.

De mannen, die hij interview- en presentatielessen gaf in de radiostudio van de TBS klieniek, zitten vast voor ernstige delicten. De tbs’ers kunnen de nieuwe kennis volgens Jans de Boer gebruiken in de eigen radiostudio van de Van Mesdagkliniek, maar ook in het dagelijks leven.

Radiouitzendingen Off Air
De radiouitzendingen zijn overigens alleen binnen de muren van de Van Mesdagkliniek te horen. De radiouitzendingen zijn niet via FM of internet te beluisteren. Het gaat puur om het leren radiomaken. Volgens De Boer leren de mannen namelijk ook goed luisteren en kritische vragen te stellen. Tijdens de voortgangsgesprekken, die de tbs’ers regelmatig moeten voeren, wierp dit al zijn vruchten af.

RTV Noord
De leerlingen van De Boer zijn tijdens hun verlof ook een keer bij RTV Noord op bezoek geweest. Op deze manier kregen ze een goede indruk van radiomaken bij een echte omroep.

Expiriment krijgt een vervolg
Jans de Boer vertelt dat hij geen moment bang is geweest en als het aan hem ligt krijgt het expiriment snel een vervolg. En dat komt er als de nieuwe studio af is in de Van Mesdagkliniek. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email