Televisieserie De Fractie krijgt vervolg

De VPRO-serie De Fractie krijgt een vervolg. Dat hebben de VPRO en producent Column Film zondagmorgen bekendgemaakt. Het eerste seizoen loopt tot en met 16 maart, maar in het najaar volgen twintig nieuwe afleveringen rondom de fractie van de fictieve partij VPN.

De fractie is een dramaserie die zich midden in de politieke realiteit afspeelt. Hoofdrollen zijn onder anderen voor Joris Smit, Sandra Mattie, Tijn Docter en Mads Wittermans. De regie is in handen van Thomas Korthals Altes en Remy van Heugten (Gluckauf).

Hoewel in de serie de fractie en haar Kamerleden evenals de partij hierachter fictief zijn, maken ze deel uit van de politieke werkelijkheid: het kabinet is het huidige kabinet en de overige politici en partijen zijn wie ze zijn en heten zoals ze heten. Dankzij een unieke productionele aanpak wordt de politieke actualiteit in de weken dat de serie wordt uitgezonden, geïntegreerd in de afleveringen zelf.

De fractie is bedacht door Femke Halsema en producent Gijs van de Westelaken. Het is de tweede nieuwe productie die de VPRO al snel verlengt. Ook het satirische programma Zondag met Lubach krijgt binnenkort al een vervolg. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email