VK: Nieuw landelijk DAB-net leidt niet tot betere geluidskwaliteit

De komst een tweede landelijk DAB-net voor commerciële radio in het Verenigd Koninkrijk leidt vooralsnog niet tot een betere geluidskwaliteit van de stations. Beide partijen zijn van plan om ook ‘Digital 2’ zo vol te proppen met stations, dat er weinig bandbreedte per station beschikbaar is, zoals momenteel al op ‘Digital One’ het geval is.

Tien jaar geleden werd Digital Audio Broadcasting (DAB) nog gepromoot als radio in cd-kwaliteit. Anno nu is weinig meer van over van deze trend. Radiostations gaan met steeds minder bandbreedte uitzenden en schakelen steeds meer over van stereo naar mono via DAB. In het Verenigd Koninkrijk wordt nog uitsluitend uitgezonden in de oude DAB (MP2) standaard.

Lees verder in het grootste DAB Dossier van Europa.

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email