Search
Close this search box.

Wakker Dier start tv-campagne tegen supermarkt Aldi (filmpje)

Supermarktketen Aldi loopt achter met het vervangen van de plofkip voor de diervriendelijkere ‘kip van morgen’. Dat zegt Wakker Dier, die vanaf zaterdag een televisiecampagne begint om Aldi onder druk te zetten alsnog over te stappen.

Supermarkten tekenden twee jaar geleden een convenant om de plofkip voor 2020 uit de schappen te halen. De meeste supermarkten zijn in omschakeling, maar de Aldi loopt volgens de dierenwelzijnsorganisatie ver achter.

‘Aldi loopt achter met vervangen van plofkip’
De kans bestaat dat Aldi helemaal niet meer omschakelt naar de ‘kip van morgen’, omdat de Autoriteit Consument en Markt (ACM) vindt dat het convenant in strijd is met de mededingingswet. Volgens de ACM wordt die nieuwe kip nauwelijks diervriendelijker gefokt, waardoor consumenten niet bereid zijn extra te betalen.

Wakker Dier is daar niet blij mee en probeert met tv-campagnes de supermarkten nu onder druk te zetten. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten