Broadcast Partners mag ook DAB+net ZO-Nederland bouwen

Broadcast Partners mag ook het DAB+net voor Zuidoost-Nederland (7A) gaan bouwen en onderhouden. Daarmee heeft de zenderexploitant uit Terneuzen alle vijf de regionale allotments gegund gekregen. Het netwerk dient uiterlijk 1 september operationeel te zijn.

De regionale publieke en commerciële radiostations, alsmede de AM-zenders dienen voor 1 september 2015 te starten met uitzenden via DAB+.

Hiervoor is een bovenregionaal kavel beschikbaar, dat is opgedeeld in vijf multiplexen (allotments): Oost (kanaal 6B – Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland), Zuidoost (kanaal 7A – Noord-Brabant en Limburg), West (kanaal 8A – Noord-Holland zuid, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland), Noordwest (kanaal 9D – Noord-Holland noord en Friesland) en Zuidwest (kanaal 9D – Zeeland).

Lees verder in het griootste DAB Dossier van Europa

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email