Classic FM zoekt favoriete Matthäus Passion

De landelijke commerciële zender Classic FM gaat op zoek naar de favoriete uitvoering van de Matthäus Passion. Classic FM houdt de wedstrijd tussen 23 tot en met 29 maart, de week voor Pasen. Luisteraars kunnen in die periode stukken van alle kandidaten horen op de zender en via de website hun stem uitbrengen.

De meest gekozen uitvoering zal op Goede Vrijdag tussen 19.00 en 22.00 uur in zijn geheel te horen zijn.

In Nederland wordt op ruim honderd plaatsen de Matthäus Passion uitgevoerd, van grote concertgebouwen tot kleinere parochiekerken. Het is een van de bekendste composities van Bach en vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus.

Vorig jaar werd de wedstrijd voor de eerste maal georganiseerd. Toen werd de versie van Pieter Jan Leusink door Nederland als meest favoriete gekozen. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email