Deejay mist radioshow door kapotte lift

Een radiodeejay in Engeland heeft de eerste drie kwartier van zijn show moeten missen, doordat de lift waarin hij stond vast kwam te zitten. Na een uur werd hij door de brandweer uit zijn benauwde positie bevrijd.

Mike Read dacht zaterdag voor de start van zijn ochtendshow op het Geatest Hits netwerk in het noorden van Engeland en Schotland nog even een kop thee te halen. De automaat waaruit het warme water komt staat echter op een andere verdieping dan de studio zich bevindt. En dus stapte Read nietsvermoedend in de lift van het studiocomplex in Londen waar vanuit hij zijn show maakt.

Tussen de tweede en derde verdieping ging het echter mis. “Ik hoorde een knal en dacht toen “hallo, wat is dit nu weer” daarna begon ik op alle knoppen te drukken,” aldus Read in de Daily Telegraph.

Uiteindelijk heb ik op de alarmknop gedrukt. De vrouw die ik aan de lijn kreeg wist me doodleuk te vertellen dat het wel drie uur kon duren voordat de monteur er was! Dat is precies hoe lang mijn show duurt.”

Luisteraars kregen ondertussen op de stations die tot het Greatest Hits netwerk behoren, waaronder Radio Aire 2 in Leeds, Key2 in Manchester en Clyde 2 in Glasgow, non-stop muziek te horen.

Door flink hard te roepen werd de voormalig BBC Radio 1-deejay uiteindelijk opgemerkt door zijn collega’s die de brandweer belden. Uiteindelijk werd Read na een uur via de liftschacht uit zijn benauwde positie bevrijd.

De deejay kon de lol wel inzien van zijn avontuur en besloot luisteraars te vragen wat de beste liftmuziek is. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email