Dramaserie Ramses grote winnaar TV-Beelden 2015

Tv-makers hebben zichzelf maandagavond in Amsterdam weer een prijs gegeven. De dramaserie Ramses van AvroTros heeft drie TV-Beelden (juryprijs, geen publieksprijs) in de wacht gesleept. De serie over Ramses Shaffy verzilverde drie van de vier nominaties en kreeg onder meer de prijs voor beste dramaserie. Hoofdrolspeler Maarten Heijmans won daarnaast in de categorie beste hoofdrol. Noortje Herlaar won de tv-prijs voor haar bijrol.

Ramses, de dramaserie over Ramses Shaffy, won eerder al de Nipkov schijf, de Prix Europa en een Gouden Kalf voor de beste mannelijke hoofdrol. Ramses nam het in de belangrijke categorie beste dramaserie op tegen Divorce van RTL4 en Hollands Hoop van de publieke omroepen Ntr, Vara en Vpro.

Simone van den Ende, Conceptontwikkeling Kunst&Cultuur en Drama: “Wij zijn heel blij dat Ramses wederom zo in de prijzen is gevallen. We hebben er met z’n allen jaren met liefde aan gewerkt en we wisten dat we iets bijzonders aan het maken waren. Maar dat we zo in de prijzen vallen, had ik niet gedacht. Hulde aan het hele team en natuurlijk aan regisseur Michiel van Erp”

Everybody Dance Now werd verkozen tot beste grote showprogramma, waarin ook Hollands Got Talent en Dwdd University genomineerd waren. Utopia kreeg een prijs voor beste nieuwe format. Martijn Krabbé kreeg een TV-Beeld in de categorie beste presentator en versloeg daarmee de overige genomineerden Humberto Tan, Johnny de Mol en Matthijs van Nieuwkerk.

Roy Donders kreeg een prijs voor de beste sponsoractie, de app GTST 5000. Wie is de mol? won een beeld in de categorie beste amusement. In de categorie reality won het RTL-programma Project P: stop het pesten.

De TV-Beelden 2015 werden maandagavond uitgereikt in veertien categorieën in Amsterdam. [Radio.NL/Novum]

Overzicht
BESTE NIEUWE FORMAT
Utopia

BESTE AMUSEMENT
Wie is de Mol?

BESTE GROTE SHOWPROGRAMMA
Everybody Dance Now

BESTE REALITY
Project P: Stop het pesten

BESTE ACTUELE PROGRAMMA
Pauw – Frans Timmermans

BESTE REPORTAGE en DOCUMENTAIRE(PROGRAMMA)
De Muur

BESTE JEUGDPROGRAMMA
De BZT Show

BESTE DRAMASERIE
Ramses

BESTE HOOFDROL (M/V)
Maarten Heijmans (Ramses)

BESTE BIJROL (M/V)
Noortje Herlaar (Ramses)

BESTE PRESENTATOR M/V
Martijn Krabbé

BESTE ‘MADE FOR WEB’
Marokkaan Geeft Rijles

BESTE SECOND SCREEN CONCEPT
GTST 5000 app

BESTE SPONSORFIT
Roy Donders: Meer Dan Stylist Van Het Zuiden i.s.m. Jumbo

BEELD EN GELUID OEUVRE AWARD
Ria Bremer

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email