Duitsland: Domian na 21 jaar uitgepraat op de radio (filmpje)

Het praatprogramma Domian stopt na ruim 21 jaar op de West-Duitse publieke jongerenzender 1Live. Jürgen Domian heeft besloten om eind 2016 te stoppen met zijn nachtelijke programma, zo meldt de WDR. Wanneer zijn laatste uitzending precies is, is nog niet bekend.

Normaal gesproken voert de muziek de boventoon op 1Live, maar ’s nachts tussen 1 en 2 uur maakt de muziek plaats voor een goed gesprek. Vijf nachten per week kruipt Jürgen Domian (56) plaats achter de microfoon voor zijn talkshow, die ook te volgen is via het televisiekanaal van de WDR.

Domian is pure talkradio, waarbij de regels voor radio overboord gezet worden. Geen schreeuwerige jingles tussendoor of muziek onder de gesprekken. Een maximale tijd voor een gesprek is er ook niet. De nachten van woensdag op donderdag hebben een bepaald thema, terwijl de overige nachten bellers zelf het onderwerp mogen kiezen.

Inmiddels is Domian uitgegroeid tot instituut. Elke nacht staat de telefoon roodgloeiend en komen mailtjes en tweets non-stop binnen. De afgelopen 20 jaar heeft de presentator al meer dan 20.000 gesprekken gevoerd in zijn show.

Met het 20-jarig jubileum van de radiozender 1Live voor de deur op 1 april 2015, heeft Domian besloten een punt te zetten achter zijn nachtshow. Eind 2016 komt hierdoor een einde aan Domian. De presentator over zijn besluit: “20 Jaar nachtbraken gaat je niet in de koude kleren zitten. Ik heb nu zin om weer eens de zon te zien opkomen.”

Binnenkort komt er een speciale film over Domian, die onder meer wordt uitgezonden op televisie bij de WDR en ARD.

Overigens is Domian niet de enige presentator die verdwijnt bij 1Live. Vanaf 1 april zijn voormalig MTV-VJ Ingo Schmoll, Christiane Falk en Max von Malotki na ruim 10 jaar niet langer meer te horen op het radiostation. Het trio presenteert momenteel nog het avondprogramma “Plan B”, maar dit programma stopt binnenkort. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email