Fans starten petitie voor Radio 6 Soul&Jazz

De NPO maakt een einde aan Radio 6 Soul & Jazz. Waarschijnlijk stopt de publieke zender al vanaf 1 januari 2016 als zelfstandige radiozender en gaat dan door als (non-stop) digitaal themakanaal van Radio 2. Fans en programmamakers van de publieke omroep zijn daarom meteen een petitie gestart voor Radio 6.

Na 4 dagen heeft de petitie pas 1200 handtekeningen opgehaald van mensen die het station steunen.

Bezuinigingen
Radio 6 Soul & Jazz heeft op dit moment een marktaandeel van 0,3%. Het radiostation, betaald door de belastingbetalers, kost Nederland jaarlijks 3,12 miljoen per jaar. Voor de NPO de rede om de knoop door te hakken en te stoppen met Radio 6 Soul & Jazz.

Radio 2
Het is de bedoeling dat het muziekgenre van Radio 6 ook een plek krijgt op Radio 2. “We zijn NPO Radio 2 aan het vernieuwen en mogelijk komt de Zwarte Lijst hier terug”, zo meldt de NPO. Naast het voorstel voor Radio 6 wil de NPO ook het aantal websites en apps terugbrengen. Momenteel vindt nog overleg plaats met de omroepen over de voorgenomen bezuinigingsplannen.

Petitie tekenen!
Luisteraars die de publieke zender Radio 6 willen steunen en een warmhart toe dragen kunnen de petitie hier ondertekenen. Daarnaast is er een facebook pagina opgezet. Jasper van Dijk (SP), een groot fan van Radio 6, heeft dinsdag kamervragen gesteld aan Staatssecretaris Sander Dekker. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email