Hoogste rechtbank spreekt mediamagnaat Berlusconi weer vrij

De hoogste Italiaanse rechtbank heeft dinsdag opnieuw de Italiaanse ex-premier en mediamagnaat Silvio Berlusconi vrijgesproken. Berlusconi was aangeklaagd voor het betalen voor seks met een minderjarige op een van de beruchte ‘bunga bunga’-feesten en zou zijn macht hebben gebruikt om de zaak in de doofpot te krijgen.

Een lagere rechtbank veroordeelde Berlusconi, eigenaar van het italiaanse imperium Mediaset, in eerste instantie tot zeven jaar celstraf. Bovendien mocht hij de rest van zijn leven geen openbaar ambt meer vervullen. Een hof van beroep vernietigde vorig jaar echter dat vonnis en het hof van cassatie kwam dinsdag na negen uur overleg tot hetzelfde vonnis.

Dat betekent dat Berlusconi gewoon verder mag in de politiek en dat komt hem goed uit, want in mei zijn er regionale verkiezingen, waar ook zijn partij Forza Italia aan meedoet.

Het is een groot succes”, aldus Berlusconi’s advocaat Michaela Andresano. “Het hof was het eens met onze argumenten en verwierp het beroep van de aanklager.” [Radio.NL/Novum]

Mediaset
De mediamagnaat is eigenaar van Mediaset, dit wordt beheerd door de holding Fininvest van Silvio Berlusconi. Dit televisiebedrijf is eigenaar van diverse grote tv-zenders zoals Rete 4, Canale 5 en Italia 1.

Daarnaast is het bedrijf van Berlusconi ook eigenaar van veel themazenders. Dit zijn Boing, Cartoonito, La 5, Mediaset Italia 2, Mediaset Extra, Mediaset TGCom 24, IRIS, For You, Mediaset Premium, Premium Cinema, Premium Crime, Premium Calcio, Mya, Joi, Steel en Class CNBC. Mediaset heeft overigens ook twee Spaanse tv-zenders: Telecinco en Cuatro.

De mediamagnaat is volgens schattingen goed voor 6,75 miljard euro. Berlusconi is eigenaar van ongeveer 150 ondernemingen, inclusief de voetbalclub AC MiIaan. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email