Meer veranderingen bij BBC Radio 1

BBC Radio 1 voert meer veranderingen door in de programmering. Afgelopen vrijdag maakte Fearne Cotton bekend het station na bijna 10 jaar te gaan verlaten. Cotton presenteerde sinds 2009 het blok tussen 10 en 13 uur. Clara Amfo neemt vanaf 25 mei het stokje over.

Vorige maand werd al bekend dat avonddeejay Zane Lowe de zender na 11 jaar gaat verlaten. De dagelijkse avondshow wordt vanaf volgende week overgenomen door Annie Mac. Eind januari kreeg de Top 40 op BBC Radio 1 al een nieuwe presentatrice. Clara Amfo nam het stokje over van Jameela Jamil.

Nu is ook het zogenaamde “mid-morning” blok aan de beurt. Afgelopen vrijdag maakte Fearne Cotton bekend Radio 1 te gaan verlaten, nadat ze vertelde zwanger te zijn van haar tweede kindje. “Jesse (Jenkins, skateboarder, red.) en ik zijn verheugd te kunnen vertellen dat we een tweede kindje krijgen.”

“Het is echter ook de tijd voor belangrijke beslissingen. Eén daarvan wil ik met jullie delen. Ik heb besloten om Radio 1 na 10 geweldige jaren te gaan verlaten. Het is nu tijd voor een nieuw hoofdstuk. Ik wil Radio 1 dan ook bedanken en natuurlijk alle luisteraars die dit avontuur met me beleeft hebben. Het is zo’n kick om te horen dat je een band voor het eerst in mijn show hebt gehoord of dat de muziek die ik draaide je door de dag heeft geholpen. Onwijs bedankt”, zo vertelde Cotton op zender.

Feurne Cotton was in september 2005 voor het eerst op BBC Radio 1 te horen. Samen met Reggie Yates presenteerde ze het vroege ochtendblok. Daarnaast presenteerde van 2007 tot en met 2009 ze samen met Yates de Top 40 op zondagmiddag. In september 2009 kreeg ze een plek in de dagprogrammering en mocht ze het tijdsslot 10-13 uur overnemen van Jo Whiley.

Op televisie was Cotton één van de laatste presentatoren van het legendarische muziekprogramma “Top of the Pops”.

Vanaf 25 mei is Clara Amfo dagelijks te horen tussen 10 en 13 uur. Amfo is pas sinds eind januari op Radio 1 te horen. Sinds 2013 is ze al te horen op BBC Radio 1Xtra, het digitale zusje van Radio 1. Daarvoor was ze onder meer werkzaam voor Kiss FM en MTV. Nu Amfo een dagelijkse show op Radio 1 krijgt, stopt ze met haar show op zondagochtend op 1Xtra. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email