Nieuwe documentairereeks ‘Buch In De Bajes’ met Nicole Buch

Nicole Buch komt, acht maanden na het overlijden van haar man Menno Buch, met een nieuwe reeks van de documentaireserie ‘Buch In De Bajes’. Dit keer vanuit de Penitentiaire Inrichting (PI) Rotterdam, een ruige stadsgevangenis.

Vanaf volgende week is bij RTL 4 te zien hoe Nicole tijdens haar maandenlange verblijf in de bajes, naast haar werk als producent, nu ook zelf de gevangenisvloer op gaat voor intense gesprekken met zowel gevangenen als personeelsleden. Een heftige omgeving voor Nicole waar zo’n 500 gedetineerden ziin gehuisvest en circa 470 medewerkers actief zijn en die een aantal zeer bijzondere afdelingen kent zoals de TA (Terroristenafdeling) en de BPG (Beheersproblematische Gedetineerden).

Nicole Buch heeft geen moment getwijfeld toen Erland Galjaard, programmadirecteur van RTL Nederland, haar vroeg het stokje van Menno over te nemen. “Een geweldige kans om deze verhalen te blijven vertellen en het Buch-gedachtegoed voort te zetten”, aldus Nicole.

In deze serie is o.a. te zien hoe gedetineerden worden voorbereid op hun terugkeer in de maatschappij. Nicole praat met hen over het leven na de bajes en over geloof, liefde en hoop op een betere toekomst. Zo gaat Nicole met een veelpleger, die na 28 maanden voor het eerst weer buiten komt, mee op begeleid verlof de stad in en volgt zij een man die na negen jaar gevangenis in de laatste fase van zijn straf met een enkelband de straat op mag en onder strenge controle van Reclasering Nederland staat.

‘Buch In De Bajes: Rotterdam’, een nieuw Buch-avontuur, is opnieuw een bijzondere reeks met een extra emotionele lading, omdat Nicole Buch in de voetsporen treedt van haar man. Op deze manier zet zij zijn werk voort, zoals zij beiden hebben gewild. De documentairereeks is vanaf donderdag 12 maart te zien tussen 21.30 uur en 22.30 uur bij RTL 4. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email